NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

marți, 15 martie 2011

CUTREMURUL DIN JAPONIA ŞI CĂCĂREAZA PORTOCALIE

Japonia pare lovită de apocalipsă: cutremur devastator, tsunami incredibil, contaminare nucleară, mai nou, erupţie vulcanică, în pregătire mici epidemii, carenţe de apă şi alimente, disperare şi jale. Mass-media lumii se întrec în a prezenta teribila situaţie prin care trece Ţara Soarelui Răsare, unii mai bine - cu argumente olide, cu specialişti, analişti etc, fără panică şi isterie -, alţii mai prost - cu crainice isterice şi nefutute care nu sînt capabile să facă diferenţa între o explozie nucleară şi o explozie LA o centrală nucleară! E ca diferenţa între oral şi... scris! Publicaţiile serioase analizează tragedia şi din punct de vedere economic şi anticipează, în baza calculelor făcute că japonezii se vor mobiliza, din nou, exemplar şi vor depăşi momentul, soarele răsărind din nou în Ţara Soarelui Răsare!

Un con de umbră mediatică s-a aşternut în aceste zile peste Libia, suficient ca la sfîrşitul acestei săptămîni "surpriza" să fie controlul TOTAL al Colonelului Ghaddafi asupra teritoriului ţării, aşa cum prevăzusem în urmă cu două săptămîni! "Nasolia" e că dacă în Libia situaţia revine la "normal" şi "şansele" ca monarhia saudită să fie alungată de la putere "prin voinţa poporului", vor rămîne deşertăciune. Dar, cui îi pasă de acest lucru?

În România, între ştirea isterică, de deschidere, cu situaţia din Japonia, şi una bujbecă cu Libia, "miezul" rămîne eterna dispută politică dîmboviţeană. Aseară, preşedintele PDL Traian Băsescu, a ameţit căcăreaza portocalie, cînd între arătător şi degetul mare, cînd între limbă şi cerul gurii, pentru a stoarce din ea tot sucul de care are nevoie. Într-o logoree, "delicat" refuzată, Băsescu l-a umplut de căcat pe Vasile Blaga, "perdant pe toată linia, în întreaga sa carieră politică", pe susţinătorii acestuia, "au învins doar în alegerile locale", inducînd informaţia că "televiziunile" mogulilor se află deja în spatele fostului ministru de interne. Adică, în traducere, o gaşcă de golani care vor să-i ia jucăriile micuţului meu Boc, pe care au sărit să-l apere primele, ca două mame eroine, Roberta Anastase şi Elena Udrea. Normal că şi Anca Boagiu, a întregit troika nimfelor din jurul lui Boc, alături de care a apărut nou-creatul om politic portocaliu Baconski şi, mai nou, alunecosul Oltean. De partea lui Blaga s-au poziţionat "veteranii" de 6% ai fostului Partid Democrat. Cum spuneam încă de la început, Sorin Frunzăverde s-a sucit din nou! Candidatura lui de week-end fiind, de fapt, doar un obiect de negociere politică într-un partid care îl ignoră, în ultimul timp. "Reformiştii", fetele mari şi portocalii, încă mai cujetă, pe principiul: dacă fug zice că-s proastă, dacă stau zice că-s curvă, aşa că, mai bine mă împiedic!

Din păcate, între enorm de multele lucruri serioase pe care le putem discuta, noi, jurnaliştii, rostogolim căcăreaza asta portocalie, mai mult decît e cazul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu