NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

joi, 15 aprilie 2010

CITESC ŞI MĂ CRUCESC!





Despre Dan Negru am ma scris pe acest blog şi mai spun o dată, sînt onorat să fim amici. Am fost colegi, am colaborat le emisiunile lui şi sînt bucuros că acum Dan prezintă un show la Chişinău. Citesc însă, pe blogul lui, http://www.dannegru.com/, că Dan a fost deja ameninţat la Chişinău! Faptul că a vorbit admirativ despre Grigore Vieru sau Ion şi Doina Aldea Teodorovici, despre 7 aprilie au stîrnit reacţii adverse de la... un „ONG de media”! Adică de la cei care ar trebui să militeze pentru „libertate, egalitate, fraternitate”! Vă daţi seama cît de debusolaţi sînt omuleţii ăştia? Vă daţi seama ce reacţie le produce doar simpla enunţare a cuvintelor: unire, români, românism, Doina, Vieru? Dacă la un show de televiziune reacţionează în felul acesta? Mă bucur, însă, că nu sînt singurul păţit. Nici eu, nici colegul meu Cătălin Gomboş. Noi, chiar facem politică. Uneori militantă! Dar Dan? În paranteză fie spus, Dan este chiar un realizator de emisiuni politice cum rar am văzut! Greaţa care l-a cuprins, însă, a făcut să se retragă în lumea show-rilor de televiziune, departe de mocirla scîrboasă şi balele democraţiilor prefăcute! Acum, la Chişinău, Dan este ameninţat să-şi ţină opiniile şi admiraţiile acasă. În România! Ca şi cum, ar fi ruşinos că Dan Negru e o vedetă cum nu există la Chişinău 100 puse cap la cap!

Le propun acestor androizi fără conştiinţă de sine şi fără identitate, să vorbească în limba dacă! Nu glumesc! O carte veche de 1.000 de ani, păstrată la Budapesta, rastoarnă toate teoriile istorice despre cultura strămoşilor nostri. Comuni, băi, ONG de media! Dacii scriau de la dreapta la stînga, iar citirea se făcea de jos în sus.
Manuscrisul cuprinde primele documente scrise în perioada de formare a poporului valah şi nu moldovean! Pe ăsta l-a format Stalin, mult mai tîrziu, deşi afirmaţia e doar răutăcioasă şi nu şi corectă din punct de vedere istoric! Am să mai revin pe această temă! A fost scrisa cu caractere dacice, de la dreapta la stînga. Vorbeşte despre vlahi şi regatul lor. Mulţi au încercat să descifreze Codexul Rohonczi, dar n-au putut. Arheologul Viorica Enachiuc a tradus, în premieră, filele misteriosului manuscris. Manuscrisul se afla în Arhivele Academiei de Ştiinţe a Republicii Ungaria. E o carte legată în piele. A fost păstrată în localitatea Rohonczi pînă în anul 1907. Groful Batthyany Gusytav a daruit-o Academiei de Ştiinte a Ungariei, în 1838. Nu se ştie prin cîte mîini a trecut, de-a lungul secolelor.

Viorica Enachiuc a descoperit că textele Codexului au fost redactate în secolele XI şi XII, într-o limbă latină vulgară (daco-romana), cu caractere moştenite de la daci, aproximativ 150 de caractere. Codexul are 448 de pagini, fiecare cu circa 9-14 rînduri. În text sînt intercalate miniaturi cu scene laice şi religioase. E scris cu cerneală violet. Cuprinde o culegere de discursuri, solii, cîntece şi rugăciuni, care include 86 de miniaturi. Consemnează infiinţarea statului centralizat blak (vlah), sub conducerea domnitorului Vlad, între anii 1064 şi 1101. Avea hotarele de la Tisa la Nistru şi mare, de la Dunăre spre nord pînă la izvoarele Nistrului. Mitropolia blakilor avea sediul la Ticina - cetatea din insula Păcuiul lui Soare", a descoperit Viorica Enachiuc.

Viorica Enachiuc e absolventă a Facultăţii de Filologie, secţia Română-Istorie, din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, promoţia 1963. Lucrarea de licenţă şi-a luat-o în arheologie. E membră UNESCO din 1983.

Aşa că... Lăsaţi-l pe Negru în pace!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu