NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

miercuri, 21 aprilie 2010

JURNAL DE CHIŞINĂU. ZIUA 80(102)



Ea: Sînteţi ginecolog? El: Nu, dar aş putea arunca o privire…


O privire trebuie aruncată, mai ales în vecinătatea apropiată, dacă vrem să ştim ce ne aşteaptă. Deşi, nu e obligatoriu, România e o ţară total A-tipică, care nu poate rămîne însărcinată nici măcar cu Emil Boc, singura soluţie fiind inseminarea in-vitro! Şi aici, se pare, metodele diferă, preferînd-o pe cea tradiţională în detrimentul mai modernei Facebook!

Îl cunosc prea bine pe Marian Lupu să nu-mi dau seama atunci cînd socialistul ăsta pivot în echipa de baschet a AIE, se simte frustrat. La conferinţa de presă de ieri, a vorbit de vizita în Germania, cu escală la funerariile naţionale poloneze, unde a stat alături de actualul şef al statului moldav, Mihai Ghimpu. De ce nu s-a aflat lîngă Ghimpu liberal-democratul extern Leancă, mi-e greu să spun! Cert este că, după evocarea episodului cu vizita prin Europa, Lupu a mai spus o dată, cu amărăciune în glas, că, de fapt, nu mai e candidatul AIE la prezidenţiale! Informaţia asta, deja tocită, a fost preluată şi rostogolită de televiziunile de ştiri ca o declaraţie senzaţională, fără s-o aşeze în context: Vlăduţ îşi doreşte atît de mult să fie şi preşedinte şi premier şi ministru de externe, al economiei etc, încît relaţia dintre cei doi a devenit una „consolidat”-contondentă! Că este aşa, au dovedit-o şi celelalte două afirmaţii a lui Marian Lupu. Prima: Filat face frumos pe lîngă cine poate doar-doar s-o întîlni cu Putin la Moscova, să-şi facă poză cu el să arati dînsul moldovienilor că-i mai tari ca Voronin! Putin ştie asta şi-l mai lasă pe omul de afaceri posesor de lac de pescuit, să mustească. În acest timp, Lupu se întîlneşte cu Putin cam o dată la 3 luni. Zic: „Nu-i puneţi o pilă...” Zice: „Nu mi-a cerut. Dar nu-i pun nici contra-pilă”. A doua, pe care o consider extraordinară: Lupu, sătul probabil de vorbe goale, spunea că: a solicitat parlamentarilor europeni, să solicite Parlamentului moldovean să ceară imperativ Guvernului Republicii Moldova să prezinte lista legislaţiei ce trebuie armonizată în conformitate cu aqiul comunitar, pentru ca integrarea europeană a Moldovei să nu rămînă doar gargară electorală. Extraordinar! Deci, dialogul între partenerii de Coaliţie se face prin intermediul Bruxellului! Nici Facebook-ul nu-i mai ajută, deşi a fost metoda prin care Moldova a fost inseminată in-vitro de a dat cvadrupleţi! Să nu se mire nimeni dacă în scurt timp, resentimentele faţă de „parcursul european” – garnisit cu bătălia aproape sonoră pentru privatizarea Pieţei Centrale, cu gesturi simbolice de înlăturare a sîrmei ghimpate, încărcate de nevăzutul tweeter al sturzilor prin Lunca Prutului - al liberalilor moldoveni se vor adîncii, iar tendinţele separatiste, radicale şi românofobe se vor amplifica! În paralel, numărul firmelor deschise în Gibraltar va creşte considerabil, Moldova fiind fruntaşă la numărul de firme deschise în Gibraltar, raportat la numărul de locuitori! În această situaţie, nici tweeter, nici facebook nu vor mai face doi bani!

În Ungaria, însă, da! Pentru că şi aici, Jobbik a fost adus la putere, tot de reţelele de socializare. Spre deosebire, însă, de susuţinătorii partidelor liberale din alte state, Moldova de exemplu, membrii Jobbik sînt, în mare majoritate, tineri erudiţi, adică IMPLICAŢI PERSONAL, nu doar delegînd competenţa politică aceleiaşi structuri kgb, extrem de competentă şi eficientă. Conform sondajelor de opinie realizate la finalul primului scrutin, 40 % din persoanele care au votat cu Jobbik au sub 24 de ani, 50 % au vîrste cuprinse între 24 şi 35 de ani şi doar 10 % au peste 55 de ani. Se pare că tinerii maghiari nu sînt atraşi de stînga politică, cum nici în Moldova partidul generalului Voronin – întors de pe propria moşie de la Karlo Vivary - nu mai atrage noua generaţie sătulă de imobilismul statuar şi bolşevic al flamurii roşii. Majoritatea reprezentanţilor studenţilor din decanatele facultăţilor cu profil umanist din Ungaria, sînt controlaţi de Jobbik, partidul fiind fondat chiar de studenţi, în 2003. Kalman Miszei ştie asta!

După cum se vede, România este prinsă între extrema dreaptă maghiară şi bătălia mizerabilă pentru putere politică şi economică din Moldova! Anesteziată de criza de nervi, ţărişoara noastră nu şi-a dat seama pînă acum că micuţul pitic bolşevic e infertil! Nu sînt ginecolog, dar o privire, din cînd în cînd, nu strică!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu