NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

sâmbătă, 24 aprilie 2010

JURNAL DE CHIŞINĂU. ZIUA 83(99)



BUUUUUM! PA!


Cel puţin 69 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 125 au fost rănite ieri, într-o serie de atentate comise în special în diferite moschei din Bagdad, informează surse oficiale locale, citate de agenţiile de presă internaţionale, în aceste zile care amintesc de moartea agenţilor de securitate de la Blackwater.

Două atentate cu maşini capcană la sediul unei mişcări radicale sadr-iste şi într-o piaţă din Sadr City, cartier şiit sărac din nord, au ucis 21 de oameni şi rănit 45. Un alt atentat cu o maşină capcană, s-a produs înaintea rugăciunii tradiţionale de vineri, la moscheea Abdel Hadi Chalabi, purtînd numele tatălui politicianului iraq-ian Ahmad Chalabi, în cartierul Hurriya, din nordul capitalei. Au fost ucise trei persoane şi 14 au fost rănite. O altă maşină capcană a explodat la moscheea Mohsen al-Hakim, la al-Amin, în estul Bagdadului, provocînd 8 morţi şi rănirea a două persoane.

Un dispozitiv exploziv improvizat (IED), plasat lîngă moscheea al-Sadrein, la Zaafaraniyah, în centrul capitalei iraq-iene, a rănit şase persoane. Încă două autovehicule capcană au vizat o piaţă de lîngă strada Haifa, tot în centrul Bagdadului, şi la sediul mişcării radicale sadriste din Sadr City, în nord, rănind cel puţin 12 persoane.
Anterior, o serie de bombe artizanale au provocat moartea a şapte persoane, în provincia al-Anbar , în vestul Iraq-ului, încă o persoană căzînd victimă unui dispozitiv exploziv, într-un magazin din Bagdad. Oleoductul care transportă petrol iraq-ian spre terminalul turc de la Ceyhan a fost închis joi, după un act de sabotaj care necesită cîteva zile de reparaţii, a afirmat un responsabil al Companiei petroliere de nord, la Kirkuk. O explozie s-a produs la 08,30 /05,30 GMT/ la kilometrul 169, lîngă al-Hadhar şi echipele tehnice s-au deplasat pe teren pentru a stinge incendiul, a indicat sursa citată, adăugînd că pomparea carburanului spre Ceyhan a fost oprită.
Colonelul de poliţie Hossam Eddin Mohammad anunţase că bărbaţi înarmaţi necunoscuţi au acţionat o bombă lîngă al-Hadar, la 140 kilometri de Mosul, la principalul oleoduct din nordul Iraq-ului.

Acest val de atentate şi acte de sabotaj intervin la două zile după uciderea comandantului Al-Qaida în nordul Iraq-ului Ahmad al-Obeidi, originar din această regiune.
Aproape 25% din exporturile de petrol iraq-iene tranzitează respectiva conductă, devenită ţintă a unei puternice acţiuni teroriste şi în decembrie anul trecut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu