NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

marți, 20 aprilie 2010

JURNAL DE CHIŞINĂU. ZIUA 79(103)


DESPRE IDEI PUŢINE ŞI FIXE






Recunosc, am idei puţine şi fixe! Mai sînt şi bătrîn, nu mai vreau şi nici nu mai încerc să asimilez „modernitatea”, sînt ursuz şi lipsit de maniere! Nu am mai fost, de exemplu, într-o vizită de foarte multă vreme. Mi-e urît să şi primesc pe cineva în casă. Nu sînt o gazdă bună şi încep să uit să mă comport civilizat în societate. Dar, mă simt bine în pielea mea (cam multă, ce-i drept!) şi nu vreau să mă mai schimb! Am eu, aşa, o idee fixă! DE exemplu, Boc! Piticania asta bolşevi că ca re „se rîde” ca muta la bordură a compromis pînă şi ideea de prim-ministru! Eu îl prefer pe Kenan Evren. NU am voie? Alţii au? De exemplu:

Mare deranj provoacă vizita lui Mihai Ghimpu la Bucureşti! La Lisabona putea merge liniştit, dar la Bucureşti... Şi se mai şi adresează Camerelor reunite! Ce va spune? Multă „lume” pune această întrebare cu vădită îngrijorare! Comunicările pe căi semioficiale, societate civilă etc, cum că dacă Moldova revine la România, Transnistria se alipeşte Ukrainei, Găgăuzia vrea şi ea independenţă... Poate şi Har-Cov-ul... Astea da idei puţine şi fixe! Unii pot să o ţină aşa zeci de ani! Îi admir pentru asta! Iată ce spun ruşii ieri: Dacă Moldova „va fuziona” cu România, guvernul rus va discuta despre recunoaşterea independenţei Transnistriei.
O declaraţie oficială în acest sens a fost făcută de preşedintele Comisiei Dumei de Stat pentru relaţiile cu statele CSI, Alexei Ostrovskii transmite agenţia Moldnews. Dacă lucrurile vor evolua astfel încît să dispară hotarele dintre Moldova şi România, Federaţia Rusă poate să acţioneze în aceeaşi manieră cum procedează preşedintele interimar, Mihai Ghimpu. Adică în forţă! Cred că mai corect ar fi fost: Ghimpu procedează în aceeaşi manieră ca Rusia: Ştefan Gorda, de la ASCOM, NU este agreat de preşedinte pentru postul de ambasador în România! Aş fi curios să ştiu şi cine este personajul de la „bilaterale” arestat ieri, pentru un bacşiş de 4000 de dolari de la Emiratele Arabe!!! „Să ne rîdem”!

Partenerul de coaliţie, premierul Filat, mai are puţin şi va ajunge şi erou de benzi desenate. Ideea lui fixă e să se întîlnească cu Putin (Putin îl mai fierbe niţel, la foc mic) şi să-i prezinte măreţele realizări: portul de la Giurgiuleşti, satelitul moldovenesc, sîrma ghimpată, botezatul de străzi cu nume poloneze, vizita la Bruxelles... c...c... cam atît! Dar tre să fie mult la TV, la radio, în ziare, pe net, pe bloguri, pe agenţii şi în cărţile de poveşti! Nu-l întreabă nimeni din „presa independentă” de aici, cîţi bani au intrat în Moldova în ultimele 200 de zile şi ce s-a întîmplat cu ei. Despre ţigări, hîrtie de ziar etc, altă dată! Fuga la Putin, în mai, că altfel îl confiscă Lupu! Care oricum stă mai bine în sondaje!

Şi americanii au idei fixe: Abu Ayyub al-Masri şi Abu Omar al-Baghdadi, care au fost ucişi în timpul unei acţiuni comune a forţelor americane şi iraqiene. Organizaţia Al-Qaeda din Iraq a fost acuzată că este responsabilă pentru unele din cele mai sîngeroase atacuri comise de insurgenţi în ţară începînd de la invazia condusă de Statele Unite, în 2003. Cei doi principali lideri ai organizaţiei Al-Qaeda din Iraq, Abu Omar al-Bagdadi şi Abu Ayyub al-Masri, au fost ucişi în regiunea Tharthar, la nord de Bagdad. Casa în care se aflau cei doi a fost distrusă de un tir cu rachete, iar cadavrele au fost descoperite în subsolul clădirii. Identitatea lor a fost confirmată de testele ADN făcute de armata americană. Raidul a avut loc lîngă oraşul Tkrit, locul de naştere al lui Saddam Hussein, la 160 kilometri nord de Bagdad. Un militar american şi-a pierdut viaţa în timpul confruntării.


Abu Ayyub Al-Masri s-a născut în Egipt, şi a devenit liderul militar al Al-Qaeda din Iraq, după ce i-a succedat, în 2006, lui Abu Musab al-Zarkawi, ucis în timpul unei operaţiuni americane. Armata americană a precizat, în mod eronat, că l-a lichidat pe Al-Masri în 2006.

Abu Omar Al-Bagdadi a fost liderul spiritual al Al-Qaeda, supranumit „prinţ al credinţei” şi şef al „statului islamic iraqian”, creat în 2006. Şi moartea lui Al-Bagdadi a fost raportată de mai multe ori, fiind infirmată de site-urile islamiste.

Prefer acolo, la nisip, decît aici, prin parcurile, porturile de submarine, sateliţii şi primii moldoveni în cosmos ai lui Vlad Filat!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu