NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

luni, 26 aprilie 2010

JURNAL DE CHIŞINĂU. ZIUA 85(97)




ADIO ROMÂNIA, ORIUNDE TE-AI AFLA!


Informaţiile pe care le primeşti zilnic prin mass-media, şi reuşeşti să le pui cap la cap, au darul de a te bulversa interior. Îţi creează o stare de disconfort pentru că încet, încet simţi că îţi pierzi identitatea. Cel mai periculos lucru care, pe unii, îi face să recurgă la acte de terorism, credeţi-mă pe cuvînt!
Astăzi, la Chişinău, într-o şedinţă festivă, deputaţii restabilesc Declaraţia de Independenţă semnată în 1991 şi care a ars în clădirea Parlamentului în timpul evenimentelor din 7 aprilie anul trecut! Bătălia nu se dă atît pe bucata aia de „pergament” care este, fără îndoială, parte a istoriei recente din acest colţ de ţară, ci, mai degrabă, pe însuşirea de către semnatari a propoziţiei în care se vorbeşte de „limba română” şi de identitatea românească a moldovenilor. De partea cealaltă a Dîmboviţei, o vedetă autohtonă, Dana Războiu, cu care am şi lucrat o dată la o inundaţie la Reşiţa, cînd primar era Popa Mircea iar ea era doar reporter la TVR Timişoara, spune ADIO României şi pleacă unde vede cu ochii, sătulă de tot ce vede zi de zi în Ţara lui Boc! Cine are dreptate? Cei ce vor să vină, sau cei care vor să plece din ţară?
Forţînd ştirile, vreau să vă amintesc că astăzi se împlinesc 24 de ani de la catastrofa de la Cernobîl! 26 aprilie 1986. Ora 1:23, s-a produs cel mai grav accident nuclear din lume. Explozia reactorului 4, din cadrul Centralei Atomoelectrice Cernobîl, din Ukraina, a devenit sinonim cu o contaminare a trei continente: Europa, Asia şi America de Nord. Costurile acestui accident s-au ridicat la 13 miliarde de dolari. În acest moment, nu doar ruinele din zona reactorului sînt periculoase. Peste 350.000 de persoane au fost evacuate, însă 7 milioane de persoane, dintre care jumătate copii, au fost expuse norului radioactiv. Imediat după explozie, pe un perimetru de 30 de kilometri, regiunea a fost puternic contamitată cu Cesiu - 137, un izotop al cărui perioadă de înjumătăţire este de 30 de ani. Incendiul la reactor a fost stins abia după 10 zile, timp în care a fost eliberată în atmosferă o cantitate foarte mare de material radioactiv: izotopi radioactivi de iod, Cesiu-134 şi Cesiu-137, Stronţiu-90 şi Plutoniu-239. Dacă, izotopii de iod au un timp de înjumătăţire de maxim opt zile, iar cel de Cesiu-137 - de 30 de ani, Plutoniu-239 are un timp de înjumătăţire de pînă la... 24.000 de ani!
După 20 de ani, vorba lui Duma, o altă catastrofă ameninţă România: BOC! Micuţul Terminator a început războiul cu propriul popor şi cu singura ramură industrială pe care o mai controlează în calitate de şef de guvern – şi de care îşi aminteşte cu nostalgie, de pe vremea cînd chiulea de la armată şi lucra la CAP: TĂRANII ROMÂNI! Aceşti infractori tradiţionali, nu vor mai vinde în pieţe, de azi, decît cu SRL, ştampilă şi casă de marcat! Evident, legătura de mărar, de 1 leu, va avea TVA şi impozit pe profit de 16%! Că doar TALPA ŢĂRII este cea care tre să scoată iarăşi ţara din faliment! Gestul va scoate din pieţe producţia de grădină, aia de supravieţuire, la fel ca acum 24 de ani, cînd radiaţiile a dus la dispariţia aproape totală a fructelor şi legumelor de pe pieţele agricole ţărăneşti. Este evident că imbecilitatea aia de act normativ, pus în aplicare de tîmpitul ăsta mic care nu înţelege nimic din ce se întîmplă în jurul lui, este iniţiat de meschinii afacerişti care mai controlează încă pieţele din România, şi pus în aplicare de şi mai meschinul şef al Cabinetului. Ei trebuie să gestioneze exclusiv producţia şi preţurile! Cam ca în războiul cu supermarketurile, numai că aolo era vorba de milioane de dolari, aici se învîrt cîteva milioane de lei. Bune şi alea! Pe dobitocii ăia de ţărani cocliţi, dă-i în ...
Un sfat de final: piticanie, revino-ţi! Nu fii tu mai tare ca Cernobîlu!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu