NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

marți, 29 iunie 2010

CAPETE NOI LA SRR ŞI STVR



Propunerea UDMR în CA al SRR, Demeter Andras Istvan, a fost validată astăzi, cu 237 de voturi pentru şi două împotrivă ca preşedinte director general al Societăţii Române de Radiodifuziune. Demeter Andras Istvan, propunerea UDMR pentru Consiliul de Administraţie al radioului public, a fost validat în unanimitate, cu 15 voturi "pentru" în Comisiile de cultură ale Parlamentului, pentru a îndeplini funcţia de preşedinte director general al SRR.

Reprezentantul Administraţiei Prezidenţiale, Alexandru Lăzescu, este noul preşedinte-general al TVR. 238 de parlamentari au votat în favoarea sa, PSD şi PNL părăsind sala înaintea votului. Lăzescu fusese desemnat de către membrii noului CA al TVR drept propunere pentru scaunul de preşedinte director general al Televiziunii Publice, primind şi votul unanim al comisiilor de Cultură. Acesta îl înlocuieşte în funcţie Alexandru Sassu, demis de Parlament, prin respingerea Raportului de activitate al instituţiei pe 2008.

Andi Lăzescu a fost director la revista ieşeană "Opinia Studenţească", pînă în 1991, apoi vreme de zece ani, fondator şi preşedinte al reţelei de presă "Monitorul", director la Radio Mix FM şi membru al GDS. Pe vremea administraţiei Constantinescu a mai fost director executiv al Televiziunii Publice. Alexandru Lăzescu a publicat numeroase texte şi comentarii în revista "22".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu