NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

joi, 3 iunie 2010

JURNAL DE CHIŞINĂU. ZIUA 123(59)

ECCE HOMO!


În sfîrşit, Sorin Frunzăverde a reuşit să strige atît de tare, încît pînă şi urechile cerate ale televiziunilor bucureştene să-l audă, tocmai de la Reşiţa (asta, pe unde e? Prin Severin? Sau prin Mehedinţi? În Caraş? Tci, fă, proasto că e în judeţul Caransebeş, că ştiu eu acolo unu Fernando!)! Oare cît de tare ar trebui Frunzăverde să strige ca să-l audă şi acel Neghiniţă al politicii democrate?  În urmă cu două zile, la şedinţa Biroului Permanent al PDL, vicepreşedintele partidului, Sorin Frunzăverde, i-a reproşat liderului democrat-liberal Emil Boc că nu s-a consultat cu ceilalţi reprezentanţi ai partidului pe marginea reducerii salariilor şi pensiilor. Frunzăverde a precizat ieri, la Radio Reşiţa că ar fi preferat varianta FMI, respectiv creşterea taxelor: „Creşterea TVA-ului este suportată tot de consumator, dar îi dai ocazia să opteze între consum şi o poziţie mai austeră. În schimb, nu-i diminuezi venitul” a declarat Frunzăverde, convins că mai mulţi lideri PDL ar fi gîndit la fel dacă ar fi fost întrebaţi cu ceva timp înainte. Aceste măsuri au fost deja aplicate în Grecia, Letonia şi Lituania şi se preconizează că şi Germania, Spania, Italia şi Portugalia vor apela la această soluţie. Tot ieri, vicepreşedintele PDL a subliniat că în România nu bugetarii din teritoriu sînt cei care reprezintă problema majoră, reamintind faptul că în Consiliul Judeţean Caraş-Severin, spre exemplu, nici la această oră nu sînt ocupate 400 de locuri de muncă, conform schemei de personal. El a solicitat Guvernului ca în cîteva zile să anunţe care sînt măsurile concrete de reducere a aparatului central supradimensionat, în care activează mii de angajaţi. De fapt, nemulţumirea majoră a lui Sorin Frunzăverde, considerat de toţi analiştii, fără excepţie, drept un lider echilibrat şi important, este generată de absenţa totală a comunicării în partid, pe verticală, de faptul că hotărîrile acestea, cruciale pentru România viitorilor, poate, 10 ani, nu s-au luat în partid, prin consens sau vot, neapărat în urma unei analize, sau dezbateri, ci hodoronc-tronc, într-un stil neruşinat ce se aplică de la momentul puşca şi cureaua lată! Partidul DEmocrat are resurse de cadre, de competenţă, de bun simţ şi de răbdare. Cred, însă, că toate au o limită! Ieşirea la rampă a lui Sorin Frunzăverde demonstrează acest lucru!

Întrebarea care se pune acum este: cine, cît şi cît timp plăteşte factura, într-o ţară care în ultimele 18 luni a ajuns să aibă Aprecierea Riscului Suveran CEA MAI REA din întreaga Uniune Europeană? Cu o situaţie economică precară, o economie fragilă, afectată de schimbările pe plan mondial, ţintă a emigranţilor şi un stat perceput ca avînd o atitudine ostilă, chiar duşmănoasă faţă de cetăţean (România este ţara cu cele mai multe taxe şi impozite din lume!), cu vecinătate apropiată frămîntată de tensiuni şi minorităţi agresive, România este astăzi mai vulnerabilă ca niciodată. Am spus-o de zeci de ori pe acest blog:  alături de crizele economice mondială şi cea românească, un alt fenomen ce constituie o ameninţare la adresa securităţii naţionale este intensificarea corupţiei. Corupţia provoacă, în primul rînd, neîncredere în principalele instituţii ale statului, afectează relaţiile sociale, subminează fundamentele democratice ale societăţii şi credibilitatea statului pe plan internaţional. De asemenea, generează relaţii ce pot fi uşor exploatate de către crima organizată, terorism şi alte tipuri  de infracţiuni care alterează coeziunea socială. Protejarea suveranităţii statului, a integrităţii sale teritoriale şi a independenţei nu poate fi realizată fără protecţia individului, a cetăţeanului şi a drepturilor sale. Pentru că securitatea naţională poate fi ameninţată în cazul în care instituţiile statului nu reuşesc să asigure protecţia cetăţeanului. Ne explicăm în acest caz de ce probleme precum şomajul, sărăcia sau lipsa unor resurse  naturale (apa, de exemplu) devin de o importanţă majoră pentru securitatea unui stat. Aceste lucruri, Sorin Frunzăverde le ştie foarte bine şi tare mi-aş dori să i le spună TARE şi LA URECHE lui Emil Boc! Cred că este momentul ca unul dintre fondatorii Partidului DEmocrat, fost ministru al apărării, unul dintre liderii politici naţionali creditat foarte bine în rîndul observatorilor şi chiar a publicului, să ia Piticul de moţ şi să-l azvîrle cît colo, poate nu atît pentru "inocenţa" lui de Boci, cît pentru lipsa totală de încredere care o transpiră prin toţi porii! La această oră, România pare un stat captiv în mîinile unei bande de golani aroganţi, provocatori şi drogaţi! Pentru a scăpa de această imagine, este nevoie, în primul rînd, de reclădirea încrederii şi Sorin Frunzăverde poate să facă asta! Fără crize politice, fără alegeri anticipate, fără a schimba culoarea guvernării! Doar cu demnitate şi pricepere!

Şi asta pentru că, pe fundalul crizei, România este bombardată cu "informaţie agresoare", minut de minut, pe cel puţin 4 paliere! Agresiunea se manifestă zilnic, cu o violenţă greu de definit şi la toate nivelele vieţii de zi cu zi: 1. Politic: pentru realizarea impresiei de scandal, incapacitate, duşmănie, crearea iluziei că actuala situaţie politică va fi schimbată. 2. Economic: adoptarea unor măsuri care contravin intereselor naţionale, contractarea unui împrumut extern împovărător care va afecta mai multe legislaturi, efectuarea de cheltuieli nejustificate în contrapondere cu altele care nu se efectuează, indecizie şi oscilaţii legislative; 3. Social: antagonizarea categoriilor sociale prin „asmuţirea” unora împotriva celorlalte, neacordarea unor drepturi salariale legale; 4. Instituţional: distrugerea unor instituţii fundamentale ale statului român: Armata, Justiţia, Poliţia şi Jandarmeria, Serviciile speciale, Curtea de Conturi, Curtea Constituţională prin: crearea impresiei că deţin salarii şi pensii de lux, infiltrarea politicienilor cu interese economice la nivelul Curţii de Conturi, existenţa în cadrul Curţii Constituţionale a unui număr semnificativ de judecători “cu probleme”, distrugerea bazei de selecţie a Armatei şi a nivelului de trai a membrilor acesteia.

Iată, de ce cred că Frunzăverde este soluţia! ECCE HOMO!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu