NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

sâmbătă, 5 iunie 2010

JURNAL DE CHIŞINĂU. ZIUA 125(57)

                                      SOLIDARITATE ŞI RĂSPUNDERE

Articolul postat ieri în acest spaţiu virtual a provocat destule controverse. Singurii CURAJOŞI care mi-au postat mesaje au fost... doi ANONIMI! Ambii mă făceau albie de porci, că sînt pro-comunist, pro-rus şi ziceau că trăiască Băsescu unificatorul! României cu Basarabia! O fi, dar distinşii mei cititori anonimi nu au înţeles nimic din ce scriam ieri! Am spus că este o ipocrizie să fii Gică-Contra împotriva ruşilor atîta timp cît TU, PREŞEDINTE (unificator!) nu deranjezi nici măcar cu o floare afacerile ruseşti din România, care înseamnă 3/4 din petrolul şi gazul ţării, 80% din siderurgie şi 100% din aluminiu, ca să nu mai vorbesc de producţia de energie şi altele! Aşa că, pînă ne unifică Băsescu, au grijă FRaţii să fim unificaţi de nu ne mai vedem! Revin: Băse, ciocu mai mic! Ne facem că nu vedem realităţile!

Din păcate, ce se întîmplă acum în România nu are darul de a creea un vînt de optimism. Poate doar vînturi! Ţara se prăbuşeşte şi, mai grav, în jurul nostru ţările se prăbuşesc! Ungaria a intrat în panică, iar băncile ungureşti din România vor avea de suferit şi vor trage după ele un alt segment de piaţă. Precum băncile greceşti! În fragmentul video postat ieri, pe la sfîrşit, e o replică interesantă referitoare la confruntările din Somalia: "Vezi asta? E pur şi simplu, ziua de mîine"!, îi spune Atto generalului Garisson. Lupta primară pentru supravieţuire! Eu sper să nu ajungem acolo! Însă, repet, cu un preşedinte ipocrit şi cu un premier lipsit total de demnitate, orice este posibil! Din fericire pentru cele două triste personaje, poporul român preferă să adopte poziţia struţului. Cei trei-patru comentatori cu adevărat pertinenţi, de pe televiziunile naţionale, sînt acuzaţi de interese obscure şi tenebroase şi nu sînt băgaţi în seamă, sau nu sînt înţeleşi. Dacă POPORUL ar avea "sînge în instalaţie" tot haosul ăsta original, românesc, nu s-ar produce! Dacă analiştii ar avea sînge în instalaţie (citatele sînt din Radu Mazăre, primarul Constanţei, fost bun ziarist!), ar putea acuza actuala conducere a ţării, în frunte cu preşedintele şi întreaga nomenclatură a PDL de TERORISM!

După DICŢIONAR, TERORISMUL DE STAT este atunci cînd instituţiile publice, fiscale şi de forţă ale statului exercită variate tipuri de presiune ce au ca rezultat terorizarea populaţiei respectivei ţări. Unul dintre importanţii teoreticieni români ai terorismului, Vasile Simileanu, defineşte, la rîndul său, terorismul de stat: "terorismul naţional este exercitat, de la caz la caz, ... de către sistemul de stat care acţionează împotriva propriilor cetăţeni"! Şi tot conform dicţionarului, terorismul este acea formă de manifestare care provoacă TEROARE. Teroarea poate fi definită ca fiind starea de teamă şi angoasă continuă! Ce definiţii mai clare ale existenţei actuale a poporului român doriţi? Ar trebui ca instituţiile abilitate în combaterea terorismului să ia măsuri. Din păcate, conform legii, DECIDENTUL POLITIC este cel care poate da ordinul de eliminare a ameninţării teroriste. În Occident, instituţiile abilitate mai au şi misiunea de WET AFFAIR!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu