NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

vineri, 12 februarie 2010

ADEVĂRUL ÎNSEAMNĂ MOARTE?


Peste 100 de jurnalişti din lumea întreagă şi-au pierdut viaţa, anul trecut, în timp ce-şi practicau meseria, arată raportul anual, publicat de Institutul Internaţional al Presei (IPI). 2009 a fost cel mai sîngeros an al deceniului trecut pentru jurnaliştii din întreaga lume, în condiţiile în care Iranul a bătut recordul prin numărul mare de ziarişti luaţi prizonieri, relateaza Le Monde, citat de paginademedia.
Astfel, au fost ucişi 110 jurnalişti, cifra la care bilanţul de acest tip nu a ajuns niciodată din 2000.
Insulele Filipine sînt cele mai periculoase zone pentru jurnalişti, aici fiind ucişi anul trecut 38 de jurnalişti. Pe locul doi s-a clasat Mexicul, cu 11 decese în rîndul ziariştilor, urmat de Somalia, cu nouă morţi. În acelaşi clasament se mai regăsesc Rusia, Pakistanul, Columbia şi Honduras, arată raportul.
Cum era de aşteptat, Iranul este statul cu cei mai mulţi jurnalişti arestaţi, mai ales în urma protestelor care au început în luna iunie, odată cu realegerea lui Mahmoud Ahmadinejad în funcţia de preşedinte. Raportul nu spune nimic despre cei mai mulţi jurnalişti împroşcaţi cu noroi, în ţara micuţului Emil Boc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu