NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

joi, 18 februarie 2010

COMUNICAT DE PRESĂ 18 Februarie 2010, nr. 25

Cu privire la declaraţiile preşedintelui partidului „Moldova Unită”

În legătură cu declaraţiile preşedintelui partidului „Moldova Unită” la adresa ministrului Apărării, vă comunicăm că regretăm profund faptul că politicienii cu experienţă, precum domnul Vladimir Ţurcanu, se aventurează să facă comentarii bazate pe informaţii neverificate, care sînt total nefondate şi nu corespund realităţii.

Menţionăm că în anul 2006 R. Moldova a semnat un Plan Individual de Acţiuni de Parteneriat cu Alianţa Nord Atlantică (IPAP), care prevede reformarea sectorului de apărare şi securitate al ţării şi dezvoltarea proceselor democratice din R. Moldova.

Totodată, subliniem că în interviul acordat pentru Radio România şi Agerpres, la care face trimitere Vladimir Ţurcanu, una din întrebările adresate ministrului Apărării Vitalie Marinuţa s-a referit la statutul de neutralitate al R. Moldova. Fiind întrebat dacă neutralitatea ar fi cea mai bună soluţie pentru securitatea Republicii Moldova, ministrul Apărării a răspuns, citez: „Atîta timp cît în Constituţie este stipulat ca sîntem tară neutră, noi trebuie să activăm în conformitate cu legea supremă în vigoare”.

Considerăm oportun să sugerăm domnului Vladimir Ţurcanu să recurgă la informaţii care provin din prima sursă, adică să asculte interviul original acordat de ministrul Apărării Vitalie Marinuţa corespondenţilor Radio România şi Agerpres.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu