NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

joi, 4 februarie 2010

JURNAL DE CHIŞINĂU. ZIUA 4 (178)




Astăzi, are loc la Chişinău, deschiderea Oficiului de Legatură al Misiunii Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră, în Moldova. Misiunea EUBAM, care este funcţională de 5 ani, este finantată în întregime de catre Comisia Europeana, iar Programul Natiunilor Unite Pentru Dezvoltare (PNUD) asigură suportul administrativ şi logistic.

Activitatea Misiunii Uniunii Europene de Asistenţă la frontiera dintre Moldova şi Ukraina a fost lansată la 30 noiembrie 2005 la solicitarea comună a Preşedintelui Republicii Moldova şi a Preşedintelui Ukrainei. Misiunea este un instrument tehnic şi de consultanţă şi are ca principale obiective: colaborarea cu Moldova şi Ukraina în scopul armonizării standardelor şi procedurilor de gestionare a frontierei cu cele în vigoare în statele-membre ale UE precum şi întărirea capacităţilor profesionale ale serviciilor vamale şi de frontieră ale Moldovei şi Ukrainei la nivel operaţional.

Peste 200 de angajaţi ai Misiunii lucrează pe cei 1 222 km ai frontierei moldo-ucrainene. Aceasta include mai mult de 100 de experţi vamali şi grăniceri din 22 de state membre UE, reprezentanţi din câteva ţări CSI din contingentul PNUD, şi personal din Moldova şi Ucraina. Experţii Misiunii sunt amplasaţi în şase oficii teritoriale în Moldova, şi Ucraina. Misiunea îşi are sediul central la Odesa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu