NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

duminică, 28 februarie 2010

JURNAL DE CHIŞINĂU. ZIUA 28(154)

ALERTĂ DE TSUNAMI!
În secolul 21, SECURITATEA devine pilonul pe care se fundamentează dezvoltarea economică şi, implicit, bunăstarea populaţiilor. Gestionarea securităţii, cu tot ce presupune această noţiune complexă, devine esenţială. Dacă în timpul Războiului Rece securitatea era domeniul de preocupare prin excelenţă al militarilor, astăzi ea a devenit un PRODUS DE CONSUM, generînd propria piaţă cu proceduri şi standarde specifice! Securitatea se gestionează acum în sistem de parteneriat public-privat, iar domeniul primordial în care acţionează este SECURITATEA INDIVIDULUI expus la diverse tipuri de risc. Ce este riscul? În limbaj de specialitate, prin risc se înţelege nivelul de pierderi preconizat, în sens probabilistic, din cauza manifestării unui hazard.
Am început acest text ceva mai didactic pentru a vă convinge pe toţi cei care citiţi ultima intervenţie a prietenului meu Victor Nafiru pe http://victor-nafiru.blogspot.com/ că tot ce descrie ţine mai mult de teoria haosului şi mai puţin de aprofundarea ştiinţifică! Nici nu are cum, presupunînd că am avut dreptate, ieri, cînd scriam că actuala putere este incapabilă să asculte sfaturile specialiştilor în comunicare, securitate etc. Nici măcar acum, în ceasul al 12-lea, cînd 22 de milioane de români sînt duşi, efectiv, de mînă spre tsunamiul ce ne va lovi drept în figură. Şi în loc să întreprindă măsuri de evitare a dezastrului, secundul Boc, cu făţuca lui cretină, le spune primarilor de comune că traversăm cea mai dificilă perioadă de după război. Cea mai dificilă perioadă va fi după ce Boc nu va mai fi la putere pentru că el este întruchiparea lui Ares, el este Războiul cu consecinţele sale nefaste pentru toţi! Există doar cîteva explicaţii pentru modul stupefiant de a se comporta al premierului Boc: 1) a fost învăţat de cineva să păstreze tonul optimist pentru a nu induce populaţiei o stare de panică; 2) este atît de nesimţit, încît nu îi pasă de soarta românilor ci doar de cea a celor care fac pula mare în această perioadă de criză; 3) e cretin patologic, nu are discernămînt şi nu-şi dă seama de realităţile înconjurătoare; 4) îi pun boabe de cînepă în ceai, dimineaţa, şi are mereu o stare euforică de Woodstock! Alegeţi voi varianta cea mai aproape de adevăr, dar, în evaluarea pe care o veţi face să nu uitaţi un amănunt: prin acţiunile pe care le întreprinde, Guvernul Boc distruge posibilitatea şi şansa naţiunii române de a se apăra împotriva marilor şi serioaselor ameninţări la adresa lui! 80% din pagubele ce vor fi produse în următorii 10 ani PE TERITORIUL ROMÂNIEI i se datorează EXCLUSIV Guvernului Boc!
Tabloul de astăzi al lumii în care trăim nu ne oferă motivaţii să fim optimişti:
1) Un cutremur de 8,8 grade a lovit Chile şi a provocat (bilanţ provizoriu, duminică, ora 8,00) 300 de morţi şi două milioane de refugiaţi. 53 de state din Bazinul Pacific au primit alertă de tsunami, valul uriaş a lovit deja sudul oceanului, Polinezia Franceză, Hawai şi se îndreaptă cu aproximativ 800 de km/h spre Japonia, unde deja au fost evacuate peste 100.000 de persoane. Seismul a avut 80 de replici. Un alt cutremur s-a produs în Japonia, un altul în Afganistan, ca şi cum cei de acolo numai de asta ar fi avut nevoie acum! În ajutorul victimelor seismului din Haiti, unde au murit 200.000 de persoane, Guvernul Boc a trimis un ajutor de 50.000 de euro! Ceea ce spune foarte mult despre posibilităţile de mobilizare, susţinere, implicare etc în acest tip de fenomene!
2) Un alt tsunami se pregăteşte, iar Emil Boc zîmbeşte: moneda europeană, euro, s-a depreciat în februarie pentru a treia lună la rînd în faţa dolarului, cea mai îndelungată perioadă de declin din noiembrie 2008, în condiţiile în care situaţia din Grecia are un impact negativ asupra întregii zone euro, relatează Bloomberg. Directorii unora dintre cele mai importante fonduri de investitii din lume, printre care Soros Fund Management, Greenlight Capital şi SAC Capital Advisors, încearcă să destabilizeze moneda unică europeană, pentru a obţine cîştiguri enorme. Din destabilizarea, în trecut, a Lirei sterline, Soros a cîştigat, într-o singură zi, un miliard de dolari! Situaţia din Grecia nu e singulară. În Lituania s-au deschis magazinele de tip barter- cu un televizor vechi poţi cumpăra alimente pentru întreaga familie timp de o săptămînă (să ne amintim de Bulgaria în care, pînă nu demult, doi vecini se asociau pentru a cumpăra un pui!). Islanda nu-şi poate returna creditele, Spania, Portugalia, chiar Italia şi, de ce nu, România, pot intra în incapacitate de plată. În acel moment, întregul „edificiu” european este pus la pămînt.
3) Europa este oricum o colecţie de politici naţionale separate, aşa cum mai scriam şi altă dată pe aest blog. Dovada? Miniştrii apărării din Franţa şi Olanda, Herve Morin şi Jack De Vries, au criticat-o pe Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă al Uniunii Europene, pentru faptul ca a lipsit de la summitul informal al miniştrilor apărării din UE, desfăşurat săptămîna aceasta la Palma de Mallorca, preferînd să participe la ceremonia de învestire a noului preşedinte ucrainean, Viktor Ianukovici.
4) În acest timp, Rusia „are întrebări serioase" cu privire la obiectivul real al amplasării unor elemente ale noului scut american antirachetă în Europa, a declarat purtatorul de cuvînt al diplomaţiei ruse, Andrei Nesterenko. Hărţuire ordinară, dar aşa se face politica globală atunci cînd îţi pasă de propriile interese! Discuţiile cu SUA privind scutul antirachetă vizează amplasarea pe teritoriul României a unui număr de circa 20 interceptoare, care să fie instalate într-o locaţie „adecvată", iar procesul de negociere a unui acord în acest sens va dura, probabil, un an şi jumătate, zice Baconschi, care e deja prevăzut să zboare dintr-o funcţie care e o pălărie mult prea mare pentru el. Pe acest subiect, „europenii”, lezaţi în amorul propriu, au declarat deja că orice fel de scut amplasează SUA în Europa, se va face DOAR cu acordul expres al UE şi Rusiei! Opaaa! O Europă fără armată, fără o politică externă comună, cu un preşedinte cu faţă de „cîrpă umedă”...
5) Pe fundalul acestor dezastre planetare şi dispute regionale, în România, Guvernul Boc are o preocupare constantă: aceea de a asmuţii diferite categorii sociale unele asupra altora, de a umilii pensionarii şi de a slăbii capacitatea de apărare a ţării, lovind temeinic în militari, poliţişti, pompieri, ofiţeri de informaţii. Aceştia nu reacţionează, că nu au voie prin lege. Numai că, vineri, s-a constituit Federaţia Militarilor din România! În prezent FMR grupează 11 asociaţii care reprezintă interesele a peste 12.000 de membrii. FMR, şi-a propus ca, pînă miercuri, 03 martie a.c., să-şi facă publică poziţia faţă de proiectul Legii unice de salarizare şi a Legii pensiilor, considerate ca fiind “anti-constituţionale, anti-româneşti, anti-europeane şi anti-euroatlantice”. Preşedintele Asociaţiei Proiect SEMPER FIDELIS, membră a FMR, col.ing (r) reşiţeanulTobă Francisc : „haina militară reprezintă cetăţeanul în uniformă”, adică militarul este parte a sistemului social, membru activ al „cetăţii”. Acesta a subliniat că trebuie să „devenim (militarii şi militarii rezervişti n.r) parteneri de dialog în cadrul sistemului socio-economic naţional”. În sprijinul afirmaţiilor sale, dr. Francisc Tobă a dat citire articolului 7 al Recomandării Consiliului Europei nr. 1572/2002, în conţinutul căreia se face referire expresă la acordarea de drepturi suplimentare membrilor forţelor armate ale statelor membre ale UE. Printre acestea: dreptul la liberă asociere, înfiinţarea de sindicate care să participe la negocieri legate de salarizare şi condiţiile de angajare, libertatea membrilor forţelor armate de a se înscrie în partide politice, crearea unui birou specializat pentru problemele membrilor forţelor armate în cadrul instituţiei Avocatului Poporului.
Atîrnat desupra tsunamiului ce stă să vină, de cablul FMI, Guvernul Boc pitroceşte acum altele: un nou partid de stînga, consolidarea puterii politice şi, de ce nu, alegeri anticipate în această toamnă! Să ne ajute Dumnezeu să-i alegem pe toţi la Bellu! Noroc că a dat urzica, vorba lui Victor!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu