NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

luni, 1 martie 2010

JURNAL DE CHIŞINĂU. ZIUA 29(153)



MĂRŢIŞOR

A venit primăvara şi mărţişorul! Ce folos? Fetele mele sînt la 1500 de km distanţă! În aceste condiţii mă consolez cu ideea că nici altora nu le e mai bine.
De exemplu, la Chişinău e o vreme mohorîtă de îţi vine să-ţi tai venele! Astăzi se va vorbi mult despre Transnistria şi cei 18 ani de conflict îngheţat de aici. Politicienii au, însă alte griji mai stringente. Cum ar fi constituţia! Alegerile anticipate! Crearea de sateliţi în jurul PLDM şi destructurarea actualei formule parlamentare (asta e chiar o chestie băsesciană!). Poporul, are şi el alte probleme: tarifele din ce în ce mai mari la utilităţi şi energie. Salariile mici. Lupta cu mentalităţile.
Dincolo de Prut, primăvara a venit cu acelaşi Guvern Boc. Despre Boc, multă lume afirmă că este onest şi competent. Nu mă îndoiesc total! Dar, e prins în păienjenişul intereselor de tot felul! Nici de asta nu mă îndoiesc. Clasa politică e ocupată cu partidele. Normal! Independenţii, cu partidul prezidenţial. Băsescu se caută la Militar. Cică e sănătos tun. Poate, deci să lucreze la destructurarea opoziţiei. Populaţia are, evident, alte preocupări: salariile mici, şomajul, lipsa de perspectivă, preţurile din ce în ce mai mari, băncile etc.
Două maluri ale Prutului, aceeaşi lume divizată în două: ei şi restul! Adevăratele probleme nu vor ieşii niciodată din sertar pentru a fi rezolvate. Sîntem vulnerabili, în pericol de moarte, jucăm periculos, trăim periculos cu adrenalina la maxim. Ne place aşa. Atunci să nu ne mai plîngem! A venit primăvara, mărţişorul, urzica, tensiunile se vor regla!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu