NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

marți, 30 martie 2010

JURNAL DE CHIŞINĂU. ZIUA 58(124)




Absolut SENZAŢIONAL!!!, Dan Negru, cu care m-am mai lăudat şi cu alte ocazii şi despre care spun, şi în această dimineaţă, că sînt mîndru că sînt contemporanul lui! Atent la tot ce-l înconjoară, fin observator, mult mai profund decît majoritatea „deontologilor” şi scorţoşilor din presa românească, Dănuţ Negru scrie ieri, pe blogul său, marcînd „startul” în Săptămîna Patimilor: Cel mai scurt capitol din Biblie este Psalmul 117 si cel mai lung este Psalmul 119. La mijlocul Bibliei se afla Psalmul 118…Sunt 594 de capitole inaintea lui si 594 dupa el. Daca adunam 594+594 rezulta 1188. La mijlocul capitolului 118 din mijlocul Bibliei se afla versetul 118:8…El spune “Mai bine este sa cauti un adapost in Domnul decit sa te increzi in om”.
Nimic nu e intimplator…Eu cred…
Ce ziceţi? Ieri a început şi Pesah-ul. Şi tot ieri, Excelenţa Sa, Marius Lazurcă, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României, a venit la Chişinău. După ce, timp de doi ani, ne-a reprezentat ţara la Sfîntul Scaun şi pe lîngă Ordinul Cavalerilor de Malta. Lazurcă e timişorean. Ca şi Negru! Ce ziceţi?

Aflu tot ieri, prin şocul terorist care a zguduit Moscova (aşa au început Săptămîna Patimilor, ruşii) că în Transnistria problema alegerilor locale s-a rezolvat. Comisia Electorală Centrală transnistreană a validat alegerile locale din această regiune, la scrutinul de duminică prezentîndu-se 43 la sută dintre alegători, cu mult peste pragul de 25 de procente, relatează agenţia Infotag în pagina electronică.

Comisia a anunţat într-un comunicat că pentru obţinerea celor 323 de mandate în consiliile orăşeneşti şi raionale au candidat 680 de persoane, iar pentru cele 603 mandate în consiliile săteşti s-au confruntat în alegeri 882 de candidaţi. Pentru cele 84 de funcţii de primari au candidat 193 de persoane, potrivit comunicatului.
Nivelul prezenţei la vot a depăşit în toate localităţile pragul de 25 de procente. O prezenţă de peste 50 la sută a alegătorilor a fost înregistrată la alegerile din raioanele Camenca şi Grigoriopol, în Raionul Slobozia participînd la vot 47,1 la sută dintre persoanele cu drept de vot, în Rîbniţa prezenţa fiind de 45,3 procente, în Dubăsari de 43,4 la sută, iar la Tiraspol de 42 de procente.
O rată mai redusă a participării s-a înregistrat la Tighina (Bender), unde s-au prezentat la urne 34,8 la sută dintre alegători, motiv pentru care un referendum privind instalarea unui monument dedicat generalului rus, fost comandant al Armatei a 14-a a Rusiei, Aleksandr Lebed, supranumit „omul de oţel”, a fost invalidat. Pentru validarea acestui referendum era nevoie de prezenţa a cel puţin 50 la sută dintre alegători.
Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Piotr Denisenco, a citat între „neajunsurile” înregistrate în aceste alegeri erori în baza electorală de date şi cazuri de interzicere a prezenţei unor observatori la numărarea voturilor.
Potrivit unor date preliminare, partidul Obnovlenie, care deţine majoritatea în Sovietul Suprem, a acumulat cele mai multe voturi. Formaţiunea a obţinut 35 din cele 41 de mandate ale noului Consiliu din Tiraspol, 22 din cele 35 de mandate în Consiliul Tighina şi 48 din 92 de mandate în Consiliul Rîbniţa. În aceste trei oraşe locuieşte peste 70 la sută din populaţia Transnistriei, precizează agenţia.
Şi ca să rămîn un pic fariseu, în această săptămînă importantă, damblaua mea, dezgropată din praful documentelor şi vorbelor goale, Batalionul Mixt Româno-Moldovenesc, prinde contur. Ieri, la Bucureşti, cu ocazia vizitei ministrului moldovean Vitalie Marinuţă, un comunicat de presă al MapN precizează: Referitor la propunerea partenerului din Republica Moldova de creare a unui batalion mixt, cele două părţi au apreciat că iniţiativa ar putea constitui un sprijin real în îmbunătăţirea relaţiilor dintre cele două state şi au agreat faptul că este necesară o analiză aprofundată a elementelor practice care să permită punerea ei în aplicare. „Salutăm propunerea dumneavoastră de constituire a unui batalion mixt româno-moldovean, mai ales că Armata României a acumulat o experienţă valoroasă în acest domeniu prin activităţile desfăşurate în cadrul batalionului mixt româno-ungar şi al batalionului multinaţional de geniu româno – ungaro – slovaco – ucrainean „Tisa”, a declarat ministrul român al apărării. Şi asta în aceeaşi zi în care Agenţia Roamnian Global News, publică articolul despre şansa Republicii Moldova prin diplomaţie militară!

Succesuri! Că de eşece, ne-am săturat!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu