NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

luni, 15 martie 2010

JURNAL DE CHIŞINĂU.ZIUA 43(139)



DUSTER? IGHEN!



Astăzi, maghiarii din întreaga lume sărbătoresc 162 de ani de la Revoluţie. Adică, e Ziua Mondială a Maghiarilor! La mulţi ani! Un popor care a ştiut întotdeauna să se respecte, să-şi respecte tradiţiile, istoria şi, mai ales, să lupte pentru ele! Cu paşi mai mici sau mai mari! În România, 15 martie va fi scris şi cu alfabetul latin şi cu...rune, în alfabetul secuiesc, de la dreapta la stînga, iar la ceremonii va fi prezent şi Plutonul Secuiesc şin Batalionul Wass Albert, al Gărzii Maghiare! Hotărîţi, nu?

Dar, să lăsăm politica şi să ne bucurăm că 15 martie este şi o zi comună româno-francezo-marocană. Noul Dacia Duster va debuta Raliului Aicha des Gazelles din Maroc, astăzi. Primul SUV românesc va avea ocazia să-şi arate perspicacitatea, în materie de off-road, pe dunele deşertului Sahara şi pe drumurile munţilor Atlas, cu cîteva zile înainte de lansarea oficială în România, în prezenţa campionului mondial la Formula 1, Alain Prost, primul pilot al lui Duster. Dacia participă la raliul marocan cu doi angajaţi ai grupului Renault, oameni care au avut un rol activ în proiectul Duster: Isabelle Chales, responsabilă cu nuanţele şi materialele din care a fost conceput Duster, şi Nathalie Descout, responsabilă pentru campania globală de publicitate pentru modelul Duster.
Duster se va prezenta în Maroc cu două maşini 4x4, echipate cu motorul 1.5 dCi şi 85 de cai putere. Raliul Aicha des Gazelles este singurul eveniment din motorsport destinat exclusiv femeilor! Participantele au la dispoziţie două instrumente de bază pentru ghidare: o hartă şi o busolă. Competiţia marocană prevede ca distanţa dintre punctele de control să fie cît mai mică şi să fie parcursă cu un consum cît mai mic şi emisii de CO2 cît mai scăzute.

Un comentariu:

  1. Niciodata nu o sa fiti un proeuropean convins d. Balint? Cat dezacrd cu valorle conationalilor nostri maghiari. Apropo! Azi de dimineata la KISS FM tocmai spuneau ceva de o adoua centrala nucleara romaneasca in Covasna sau Harghita. Asta pentru ca eventualele radiatii sa provoace mutatii la cnationali si sa ii invete limba romana.

    RăspundețiȘtergere