NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

luni, 29 martie 2010

43 DE MORŢI ÎN DOUĂ ATENTATE LA METROUL DIN MOSCOVA!




# S-A DESCOPERIT CADVRELE A DOUĂ SHAHIDE!

Şeful Comisiei pentru securitate din cadrul Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Vladimir Vasiliev, consideră că exploziile care au avut loc luni dimineaţa în metroul din Moscova au legătură directă cu recenta desfăşurare de operaţiuni antiteroriste din Caucazul de Nord, informează RIA Novosti. „Este foarte clar cine se află în spatele acestor explozii, pentru că relativ recent au fost desfăşurate în Caucazul de Nord o serie de operaţiuni pentru lichidarea liderilor şi teroriştilor activi din clandestinitate”, a declarat Vasiliev.

Potrivit datelor preliminare ale Serviciului Federal de Securitate /FSB/ al Rusiei, ambele explozii ar fi fost provocate de teroriste sinucigaşe!

Dublul atentat a fost atent pregătit, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din cadrul serviciilor speciale din capitala rusă. „Datele preliminare culese de anchetatori, factura atentatului, frecvenţa exploziilor ne permit să tragem concluzia că este vorba despre un atentat terorist planificat cu atenţie”, a indicat sursa.

O primă explozie survenită la ora locală 07.50, în momentul în care garnitura de metrou intra în staţia Lubianka, a provocat 23 de morţi şi 17 răniţi, potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă. Dispozitivul exploziv s-a aflat în vagonul al doilea al trenului. Un al doilea atentat a fost comis în staţia Park Kulturî, pe aceeaşi linie, şi s-a soldat cu 12 morţi şi cel puţin 15 răniţi, a indicat o reprezentantă a aceluiaşi minister.

Procurorul general al federaţiei Ruse, Iuri Ciaika, a luat sub control personal ancheta deschisă pentru terorism.

Toate celelalte linii de metrou funcţionează.

Mai multe atentate au avut loc în ultimii ani în transportul în comun din capitala rusă.

La 6 februarie 2004, cel puţin 41 de persoane au fost ucise şi peste 130 rănite, cînd o explozie devastatoare a avut loc într-un vagon de metrou din capitala rusă, în timpul orelor de vîrf ale dimineţii. Ulterior, în august acelaşi an, o altă explozie comisă de o femeie s-a soldat cu 10 morţi.

La 5 februarie 2001, o bombă a explodat în staţia de metrou Beloruskaia, rănind 20 oameni, inclusiv doi copii.

La 8 august 2000, o explozie a distrus un pasaj de la metroul moscovit, în timpul orelor aglomerate ale serii, provocînd moartea a cel puţin 10 persoane şi numeroşi răniţi.

La 5 februarie 1998, 1 persoană a murit şi trei au fost rănite într-un atentat asupra unui tramvai din Moscova.

La 1 ianuarie 1998, o poşetă abandonată a explodat pe o platformă de metrou din centrul oraşului, incidentul ducînd la rănirea a trei angajaţi ai companiei de transport subteran.

La 13 august 1996 a avut loc un atentat cu bombă asupra unui troleibuz, soldat cu 27 de răniţi.

La 12 iulie 1996, un atentat cu bombă artizanală asupra unui troleibuz s-a soldat cu rănirea a cinci persoane.

La 16 iunie 1996 un atentat asupra metroului din Moscova s-a soldat cu 4 răniţi şi 12 răniţi.

La 27 martie 1992 s-a produs un atentat asupra unui autobuz în Lermontov, în Federaţia Rusă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu