NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

sâmbătă, 20 martie 2010

BANCA MONDIALĂ, BOC PUMN ÎN MASĂ ŞI MĂRIE CUR DE FIER



Criza a lovit România foarte dur, astfel se explică de ce reprezentanţii Băncii Mondiale (BM), Băncii Europene pentru Investiţii şi ai Fondului Monetar Internaţional vin, aproape concomitent, la Bucureşti. Acum înţeleg şi de ce premierul român – de care începe să-mi fie treptat milă (e mila aia care te cuprinde înainte să tai porcul!) – coseşte, trage la rindea şi la abric, dă cu securea etc: se pregăteşte să fugă în munţi! Alungat sau de criza de nesuportat, care va răscoli România profundă pînă pînă în fundul maţelor, sau de oamenii simplii care, evident că nu înţeleg ce li se întîmplă şi ce vremuri interesante trăiesc, dar de aia îşi aleg conducători, mai frumoşi, mai deştepţi şi mai impozanţi ca ei, să le explice şi să-i pună la „scuteală” (nu e nici o referire la scutieri!)! Din păcate, aflu că la explicaţii, Boc se ajută de pumnişor cu care dă în masă! Unii spun că nu-i aşa, că premierul nu face gesturi din astea şi că „vorbeşte lumea”! Evident, şi la Reşiţa se spunea despre Măria Cur de Fier că re-numele nu i s-ar trage de unde i se trage, ci de la faptul că un coleg de liceu şi-ar fi rupt degetul de la picior după o lovitură bine plasată în posteriorul acesteia! Despre Boc, nu pot să bag mîna în foc. Dar, despre Măria... ce naiba, era doar în clasa alăturată!

Dar, să revin. Peter Harrold, directorul Băncii Mondiale pentru Europa Centrală şi de Est, într-un interviu acordat Agerpres, spune că „din dorinţa de a ajuta România...” Măi, să vezi! Stăteau ei, aşa, directorii, pe banca cu pricina şi, după ce s-au ars cu hamburgherul fierbinte de la lunch, au zis: „Futu-i... tre să ajutăm România! După cum ştiţi, ea nu e nici Letonia, care să fie mică, mică, nici Ungaria, care să fie hotărîtă şi coerentă şi care să se redreseze rapid. Vă reamintesc că e puţin obeză şi anchilozată, dusă uneori, rău de tot cu capul, se joacă cu coasa şi cu securea, şi dacă alunecă şi cade peste rafturile cu cristaluri veneţiene sau de Boemia, ne bat Soros şi Rothshild de ne căcăm pe noi”!

De aceea vin la Bucureşti şi BEI, şi BM, şi Strauss-Kahn!

Vorbind acum serios, cred că dacă România nu ar fi făcut progrese şi nu ar fi stopat hemoragia generalizată, directorul general al FMI l-ar fi chemat pe Sebastian Vlădescu la Washington. Dacă Dominique Strauss-Kahn vine la Bucureşti, înseamnă că pacientul România e stabilizat, are puls slab şi poate intra în sala de operaţie! Strauss-Kahn vrea să dea un vot de încredere! Cred că directorul general al FMI nu se duce într-o ţară pentru a umili guvernul în public. Pînă acum nu am citit niciodată aşa ceva. Dar, mai ştii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu