NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

joi, 18 februarie 2010

ŞAH?



Rusia este gata să amplaseze complexele sale antiaeriene şi în Moldova

Federaţia Rusă ar putea amplasa complexele sale antiaeriene de ultimă generaţie S-400 “Triumf“ în ţările CSI, dacă în acest sens va fi aprobată o decizie. Declaraţia a fost făcută, miercuri, de comandantul Statului Major al forţelor aeriene din Rusia, Vadim Volkoviţki.
În acelaşi timp, militarul nu a concretizat în care ţări din spaţiul CSI se intenţionează amplasarea complexelor aeriene ruseşti.

Generalul este convins că aceste complexe pot fi utilizate în cadrul unui sistem unic de securitate, precum şi în cadrul apărării antiaeriene a CSI. Generalul este convins că S-400 depăşesc analogul său de peste hotare.

Sistemul antiaerian al ţărilor membre ale CSI a fost creat pe 10 februarie 1995 în baza Acordului, semnat de zece şefi de stat – Armenia, Belarus, Kazahstan, Kyrgystan, Moldova, Tadjikistan, Federaţia Rusă, Turkmenistan, Uzbekistan şi Ucraina.

În baza Acordului bilateral şi trilateral în baza sistemului unic antiaerian, este organizat serviciul militar comun pentru securitatea antiaeriană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu