NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

joi, 22 iulie 2010

INUNDAŢII ŞI PRIETENI


Situaţia în raionul Cantemir, în sudul Republicii Moldova, rămîne critică. 15 km de cale ferată şi 10 km de drum naţional se află sub ape. Prutul ameninţă să rupă şi digul de protecţie de la marginea satului Gheltosu. După ce în cursul nopţii nivelului Prutului a crescut şi apa a trecut peste terasamentul căii ferate, locuitorii din Gheltosu au sărit să le dea o mînă de ajutor pompierilor, militarilor şi salvatorilor. Cei mai mulţi dintre ei sînt, însă, bătrîni.

Autorităţile încearcă să prevină inundarea gospodăriilor din apropierea căii ferate. Cu toate acestea, mai multe case din satele Gheltosu şi Goteşti au fost inundate, iar alte aproape 50 sînt în pericol.

Prutul a distrus în această vară peste 10 mii de hectare de terenuri agricole şi a lăsat fără case aproape o mie de familii în raionul Hînceşti. Primul ministru Vlad Filat, împreună cu specialiştii, au hotărît demararea lucrărilor de închidere a breşei în digul de la Nemţeni, care a provocat inundarea celor 4 sate din Raionul Hînceşti. Lucrările de închidere se vor finaliza în 3-4 zile.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu