NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

luni, 5 iulie 2010

PRESA RISCĂ ŞI...NU CÎŞTIGĂ!


59 de jurnalişti au fost ucişi în primele şase luni ale anului 2010, faţă de 53 în 2009, potrivit unui raport al organizaţiei non-guvernamentale Presse Emblème Campagne (PEC).

Cele mai riscante ţări pentru jurnalişti sînt Mexic (9 jurnalişti ucişi), Honduras (8), Pakistan (6), Nigeria (4) şi Filipine (4). De asemenea, cîte trei jurnalişti au fost ucişi în Rusia şi în Columbia şi cîte doi în Irak, Nepal, Thailanda şi Venezuela. În Afganistan, Angola, Bangladesh, Brazilia, Bulgaria, Camerun, Cipru, Ecuador, Israel, Republica Democratică Congo, Rwanda, Turcia, Somalia şi Yemen a fost ucis cîte un jurnalist.

"Jurnaliştii sînt foarte expuşi în numeroase ţări care se confruntă cu probleme interne", a subliniat secretarul general al PEC, Blaise Lempen, iar guvernele şi comunitatea internaţională trebuie să fie mai ferme în acţiunile de stopare a deceselor şi de condamnare a responsabililor. Totodată, jurnaliştii trebuie să conştientizeze pericolele la care se expun şi trebuie să se pregătească specil pentru situaţii de risc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu