NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

sâmbătă, 24 iulie 2010

JURNAL DE CHIŞINĂU. ZIUA 174(8)

FATA CARE VINDE FLORI. VARIANTA KABUL!

Zilele trecute am fost la Cahul. Nu Kabul, Cahul. Numai Băse crede că de la Galaţi la Kabul e o aruncătură de băţ! Băţul ar fi putut să plutească pînă la Cahul, pentru că inundaţiile de pe Prut se extind spre sudul Moldovei. Dar, nu despre inundaţii vreau să scriu azi, ci despre traficul de persoane, activitate unde Republica Moldova este campioană. Cel puţin aşa credeam, pînă cînd am dat cu nasul de o informaţie intens mediatizată. Nu am scris mai devreme nimic, din cauză că ieri, a crăpat kktul ăsta de rîşniţă HP! Acum e infernal de cald! Mă rog, aproape ca în Afganistan. La 9 ani de la căderea regimului taliban, Afganistanul îndeplineşte o mare parte dintre criteriile care caracterizează un “stat eşuat”.
Reformele anunţate în repetate rînduri, în ultimii ani, pe mai multe voci, nu au fost duse la îndeplinire, în schimb a crescut corupţia, insurgenţa talibană este tot mai puternică, iar ţara rămîne principalul producător şi exportator mondial de heroină. Dar şi o posibilă viitoare destinaţie... sexuală! O ştire BOMBĂ care a ţinut prima pagină săptămîna trecută spune că tinere din Europa de Est, inclusiv România!, au fost forţate să întreţină relaţii sexuale cu militarii americani staţionaţi în Iraq şi în Afganistan. Informaţiile apar într-un raport al unei organizaţii americane, care critică Statele Unite, pentru că au tolerat acest fenomen. Interesant! Puteau să dea publicităţii ştirea în urmă cu cîţiva ani, că, vă garantez, după cîteva luni de stat acolo, la foc mic, îţi frige buza după o bucată de... Din păcate, informaţia e inexactă!

Raportul “Center for Public Integrity”, citat de “The Washington Post”, prezintă informaţii legate de ororile din timpul războaielor din Iraq şi Afganistan. Potrivit raportului, mai multe fete şi tinere din estul Europei, inclusiv din România, au fost traficate de civilii americani în cele două state. Tinerele au fost "cumpărate" pe mii de dolari şi obligate să se prostitueze. Li se promiteau posturi de chelneriţe sau dansatoare în Dubai şi erau apoi exploatate de aşa-numiţii "proxeneţi de război". Aha! Deci, ce tînără cu scaun la cap pleacă forţat chelnăriţă în Dubai, unde în 99% dintre localuri servesc bărbaţi? Şi apoi, cunosc trei tineri din Braşov, care lucrau în Kuweit, barmani, şi au venit de bună voie, într-o bază militară din sudul Iraqului, la o pizzarie, pentru 1500 de dolari în plus, faţă de cei 2000 cît cîştigau în Kuweit! "Aceste femei fuseseră recrutate în ţările de origine cu promisiunea unor locuri de muncă bine plătite în Dubai. Le fuseseră luate paşapoartele, fuseseră duse în Iraq şi puteau pleca doar dacă ar fi achitat o taxă de 1.100 de dolari", recunoştea un raport al armatei americane. Potrivit raportului citat, fetele ofereau servicii sexuale militarilor, în barăci construite special pentru această activitate. Unde, frate? În mintea lor? O idioţenie mai mare nici nu am auzit în cei 7 ani de stat prin Iraq şi Afganistan!

Evident, nu ştiu de ce, această poveste este pusă în spatele companiilor private de securitate care acţionau pe teritoriul celor două state. În urmă cu aproape zece ani, angajaţii companiei “Dyncorp International LLC” au fost acuzaţi de recrutarea unor tinere est-europene, iar armata americană admitea în februarie 2010 că angajaţi din Iraq ai acestei companii au agresat sexual femei pe care le aduseseră acolo împotriva voinţei lor. Într-un alt caz, un fost agent “Blackwater” susţinea că a văzut militari americani oferindu-le bani unor adolescente iraqiene pentru acte sexuale. Potrivit fostului agent, incidentul a avut loc în 2005, în ultrasecurizata Zonă Verde din Bagdad, iar fetele nu aveau mai mult de 12-13 ani.
Singura femeie civil chelnăriţă pe care am văzut-o în baza în care am locuit, a fost o bosniacă, angajată la PX-ul italienesc! E adevărat, e din Est! Aici se potriveşte raportul cu realitatea!

O altă afirmaţie tare: în Afganistan, 90 de femei chineze care lucrau în bordeluri au fost eliberate în raiduri ale poliţiei afgane, în 2006 şi 2007. Tinerele au declarat că fuseseră aduse cu forţa în Afganistan pentru a fi exploatate sexual. Beton! Dacă admitem că China este în Estul Europei, sînt de acord că aceste fîs-uri de presă sînt ştiri, sau rapoarte, spectaculoase!

Ca să revin la Republica Moldova: în acelaşi fel, descris şi ilustrat mai sus, încep unii să se priceapă vîrtos, să dea sfaturi şi sugestii legate de Moldova. Pînă în urmă cu un an, numărul celor care acceptau să vină la Chişinău era extrem de mic. Îi aduceai pe toţi în portbagaj la Dacie. Acum... Nu mai ai loc de specialişti, nici aici, nici la Bucureşti! Succesuri, fraţilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu