NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

vineri, 16 iulie 2010

JURNAL DE CHIŞINĂU. ZIUA 166(16)

POLITICĂ ŞI ATÎT

Ieri, preşedintele Moldovei, Mihai Ghimpu, a fost în Polonia. Să se întîlnească cu Băsescu. Ba cei doi preşedinţi s-au şi întors împreună pînă la Bucureşti. Astăzi Mihai Ghimpu va fi prezent la ultima şedinţă a Parlamentului, din acest an. Ce folos?

Un senator american a îndemnat Pakistanul să anihileze reţeaua insurgentă Haqqani, cu legături cu Al-Qaida, ce operează de ambele părţi ale garanţiei acestei ţări cu Afganistanul. Senatorul Carl Levin, preşedintele Comisiei pentru Serviciile Armate, a afirmat că nu crede reţeaua Haqqani va dori vreodată să facă pace şi a promis că va depune eforturi în vederea includerii acesteia pe lista neagră a terorismului a SUA. Acum ea nu este, deşi de cîteva luni militari americani mor din cauza acesteia!

Senatorul a lăudat Pakistanul pentru contribuţia acestuia în lupta împotriva terorismului şi pentru combaterea altor militanţi, precum talibanii pakistanezi, însă a apreciat că reticenţa ţării în a avansa în regiunea din Waziristanul de Nord condusă de Haqqani afectează războiul din Afganistan. Levin a fost recent şi la Islamabad, unde s-a întîlnit cu premierul pakistanez Yousuf Raza Gilani, care a declarat ulterior că guvernul său face tot posibilul pentru a-i combate pe militanţi. Gilani a adăugat că se aşteaptă ca ţări prietene, precum SUA, să împărtăşească informaţii credibile mai degrabă decît să se implice într-un joc al atribuirii vinei.

E ca şi cum, la Chişinău, Mihai Ghimpu ar vrea să treacă pe lista neagră Partidul Comuniştilor! Şansele sînt egale, în ambele demersuri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu