NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

duminică, 9 mai 2010

9 mai 2010 CHISINAU

Aproximativ 200.000 de oameni, veterani de război, tineri şi bătrîni , au fost prezenţi astăzi la Memoralul Eterniatatea din Chişinău pentru a aduce un omagiu ostaşilor căzuţi acum 65 de ani în Marele Război pentru Apărarea Patriei. În mai puţin de două ore, soclul monumentului unde arde flacăra veşnicei recunoştinţe a fost acoperit de aproximativ o tonă de flori, liliac, bujori, garoafe şi trandafiri. Veteranii, cu zeci de decoraţii în piept, au primit sute de flori de la copiii prezenţi la manifestaţie. Întreaga masă de participanţi s-a animat la sosirea coloanei organizate de Pratidul Comuniştilor, de aproximativ 30.000 de oameni, conduşi de actualul lider de necontestat, viitorul preşedinte al formaţiunii, Iurie Muntean!

În cursul dimineţii, la ceremoniile organizate de preşedinţie şi guvern au participat aproximativ 2000 de oameni, „cam tot atîţia cîţi aprticipau frecvent anii trecuţi”, după cum ne-a spus un mai vechi corespondent de presă de la Chişinău. Manifestaţiile au început cu depunerea de coroane de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare, de către oficialităţile statului şi reprezentanţii misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău.

În discursul său, la Memorialul Eternitatea, preşedintele Mihai Ghimpu a spus că Moldova a ieşit înfrîntă din al doilea război mondial, referindu-se la divizarea Transnistriei. Căţiva veterani prezenţi l-au fluierat pe preşedinte!

P e de altă parte, aproximativ 20 de membri ai mişcării Noua Dreaptă Basarabia au comemorat, în faţa Ambasadei României la Chişinău, „pierderea independenţei” României odată cu aderarea la UE în 2007. Aceştia compară UE cu „un fel de continuator al politicii antinaţionale a Uniunii Sovietice”! Manifestanţii au aprins lumînări şi au depus o coroană mortuară pe poartă Ambasadei, cu inscripţia „În memoria independenţei României 1877-2007”

Ce nu se întelege în Romania este că de pe urma moldovenilor cîştigă Rusia! Aproximativ un milion de moldoveni lucrează în Europa şi trimit bani acasă. Banii ăştia sînt consumaţi în magazinele alimentare, de haine, cosmetice, electro etc care aparţin unor firme ruseti aproape EXCLUSIV!






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu