NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

marți, 18 mai 2010

JURNAL DE CHIŞINĂU. ZIUA 107(75)

SOLARIS

Cînd scriu acum, seara, Vlădescu vorbeşte la televizor. Zice nişte chestii pe care, sincer, nu prea le înţeleg. Cred că vorbeşte de altă ţară, sau a luat un Diazepam. E foarte calm, vorbeşte despre Grecia şi Italia, cum ar fi criza din Grecia în Italia etc. Discuţii de oameni mari! În stradă, România e bolnavă de nervi! El nu e! Şi nici guvernul din care face el parte. E tot mai cert că nu ne merită! Ar trebui să plecăm toţi din ţară şi să-i lăsăm cu lumina stinsă!

Nu pot, însă, că-mi aduc aminte de Boc. Boc ăsta, invizibil de ceva vreme, e un adevărat personaj de SF! Dar, el nu are de unde să ştie, că nu a făcut armata şi nu a citit Stanislav Lem pe băncuţă, în "planton 2"! Lem ăsta, are o carte, SOLARIS, care nu se citea la coasă la CAP, la Răchiţele. SOLARIS, acea planetă-creier, crea în fiecare zi, acelaşi şi acelaşi personaj, întîmplător o femeie - dar nu numai! - al cărui sfîrşit era tragic la apusul soarelui. Boc e un personaj solarizian. Amintiţi-vă răspunsurile fixe date de micuţ, indiferent de întrebarea adresată: "Cum rezolvaţi problema salariilor"? "Vom tăia pensiile şi salariile nesimţite"! "Cum bate Steaua"? "Vom tăia pensiile şi salariile nesimţite"! "Da, dar e noroi afară". "Vom tăia..." şi aşa mai departe.

Ce vreau să spun, la această oră, după ce am reparat un laptop al cărui hard a fost făcut muci!, este că lumile noastre sînt paralele! Ei cu lumea lor, SF - în general! -, noi cu a noastră, foarte pămînteană, mizerabilă şi mocirloasă şi vom aştepta, precum în Epoca de Piatră, să se pogoare Boc & Co. să ne lumineze cu înţelepciunea sa veşnică!

Afară, gîndacii dracului!, cum ar spune cei din Man in Black!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu