NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

duminică, 16 mai 2010

FOTOGRAFII DE FAMILIE: REFORMĂ CU FINALIZARE INCLUSĂ!



Ea e Reforma! Cele două mătuşi, care atărnă greu, de o parte şi de alta a canapelei bugetare, sînt aparatul birocratic şi asistenţa socială! Pentru ele, arcurile obosite ale canapelei seculare, 133 de ani!, se schimonosesc ca toţi dracii, şi nu pentru ea, Reforma silfidă şi oacheşă, căreia nici un cosaş răchiţean nu i-ar putea rezista!
Mda, dar ce te faci, Reforma e curvă! Şi dacă nu plăteşti, cu vîrf şi îndesat (!) cu finalizare inclusă, o să te stoarcă de bani, precum Mărie Cur de Fier portocalele şi bananele, la taraba cu „naturaaleee” din Matache, cum ieşi spre Agenţia CFR!

Din acest motiv, cu creierii varză din cauză că-i pleacă des sîngele din CAP, cosaşul ceapist anunţă iar, şi iar, de vreo doi ani, că vine cu reforma! „Primiţi cu Reforma”?, o să ne întrebe de Crăciun, la uşa Cimitirului, cînd babele îşi vor lua copiii desculţi de mînă şi vor face larg semnul crucii! Asta-i Realitatea!, ca să parafrazez un slogan de tot kăkatul!

Spre deosebire de Boc, Europa nu-şi permite să ignore realitatea. Iar realitatea este că, cel puţin la nivel de imagine, ajutorul de 110 miliarde de euro, acordat Greciei, a eşuat: pieţele financiare nu s-au detensionat, speculaţiile împotriva monedei comunitare (un adevărat „război Toyota” al speculatorilor financiari care hărţuiesc în continuare moneda europeană!) s-au amplificat şi chiar băncile asiatice au dat semnale indirecte că îşi pierd răbdarea şi încrederea în euro. În faţa unei prăbuşiri iminente, Banca Centrală Europeană a decis, pur şi simplu, să pună în funcţiune tiparniţa de bani pentru a cumpăra titluri de stat emise de statele zonei euro aflate în dificultate. Acţiunea, fără precedent, anticipată cu ceva vreme în urmă de aceeaşi speculatori, poate avea urmări inflaţioniste, deşi oficialii BCE susţin că vor retrage ulterior lichidităţile. O nouă criză îşi vîntură fustele deasupra Europei: criza inflaţiei! Pentru ţările occidentale, cuvîntul în sine are o rezonanţă terifiantă. Inflaţia e un fenomen de proporţii catatrofale în imaginarul public, pentru că ea produce devalorizare şi creşterea preţurilor. În zona euro, ultimii 11 ani vorbesc de la sine: sub 2% inflaţie anuală.

În România, Reformele stau la soare într-un conclav. Vorbesc despre inflaţie, despre cîtă...(aici e un pasaj întreg cu beep-uri!)... ca să cîştige la fel ca pe vremea lui Tăriceanu, şi chiar despre inflaţia de Reforme care sparg piaţa! Vlădescu trece pe motocicletă:1282 de miliarde de euro. Cu această sumă se prognozează că va creşte datoria publică a statelor din zona euro în intervalul 2009-2011. Procentual, această datorie e estimată pentru 2010 la 84% din PIB-ul total al zonei euro. În 2008, media era de 69.3%. Nu mai retrage nimeni nimic din circulaţie în următorii 10 ani! Au nevoie de Cosaşul cel Viteaz, din Răchiţele, care să le taie la toţi, în mod egal, 25% din venituri. Să vină şi cu Reforma?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu