NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

duminică, 9 mai 2010

JURNAL DE CHIŞINĂU. ZIUA 98(84)




9 MAI ZIUA VICTORIEI ÎN MARELE RĂZBOI PENTRU APĂRAREA PATRIEI


Sînt nostalgic, recunosc! Şi m-a lovit şi romantismul. Revoluţionar. Dacă ieri, am început cu versuri dedicate comuniştilor români, „cu ziua”, cum se zice aici (o să vă explic pe larg altă dată, poate de Ziua Limbii Române), o să dedic şi astăzi versuri, ostaşului sovietic: „Soldat rus, soldat rus/ Ce te-au pus aşa de sus/ Să domini popoarele/ Sau că-ţi put picioarele?”!!! Scuze, Păstorel Teodoreanu spunea această epigramă prin anii '50, în faţa unei statui cocoţate pe un soclu nemăsurat de înalt în Piaţa Victoriei.

Astăzi, soldaţii ruşi şi aliaţi mărşăluiesc împreună în Piaţa Roşie, la împlinirea a 65 de ani de la terminarea războiului! Mihai Ghimpu NU este la Moscova, deşi a fost invitat! Preşedintele Moldovei, românul Mihai Ghimpu, a refuzat să stea în tribuna ÎNVINGĂTORILOR atîta timp cît Moscova mai are o cizmă pe degetele de la picioare ale Transnistriei! În tribună se află ULTIMUL REGE (la propriu şi la figurat!) al României: Mihai! Alături de actorul-general Duda, care le mai ridică IQ-ul în Casa Regală! Şi care a compromis DEFINITIV ideea de monarhie în România! De altfel, în tribună, la Moscova, lipsesc şi Prinţul Charles şi vicepreşedintele Joe Biden, al celor cu stele şi dungi! Cică Putin personal nu le-ar fi dat drumul să intre pe terenul de joacă! Să se vadă bine cine e Ţar pe Ţara lui!

65 de ani de pace! Nefiresc de mulţi! De altfel, se vede că Europa e în călduri! Gîfîie sacadat, se gîndeşte la Euro care alunecă pe tobogan, ţipă dementă la speculatori, e gata să se încaiere, iar Dimitrii Medvedev atrage atenţia că Rusia trebuie să fie pregătită oricînd pentru un nou conflict general în Europa: „Statele nu sînt la fel, statele au interese diferite...”, spunea preşedintele rus. Adăugaţi declaraţia lui la cele ale Papei, ale altora care vorbesc de un consiliu economic mondial etc şi veţi vedea că ne apropiem cu paşi repezi spre Nvo Ordum Seculorum! Din păcate, ca să aşezi ceva nou, trebuie să faci curat şi să ştergi praful. Şi ca să-l ştergi, trebuie să faci praf, întîi, vechea orînduire, care nu se dă bătută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu