NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

miercuri, 12 mai 2010

JURNAL DE CHIŞINĂU.ZIUA 101(81)




BĂSESCU SAU SOROS. EPOPEEA CONTINUĂ CU FINALIZARE INCLUSĂ!


Spuneam pe acest blog, de mai multă vreme încoace, că situaţia din Balcani şi Estul Europei a cam scăpat de sub controlul autorităţilor legitime ale statului. Statele, create în urmă cu 133 de ani şi-au cam epuizat resursele şi este nevoie de un nou proiect. De altfel, valurile globalizării care s-au năpustit asupra regiunii în urmă cu 20 de ani prevesteau acest lucru. De atunci se întrezărea principiul „cine poate oase roade şi cine scapă, scapă”! Multe dintre statele luate cu asalt de regimentele globalizării sînt acum doar nişte forme fără fond, nişte holograme încărcate de retorică patriotardă. Grecia, dincolo de „vieţuiala” tipic balcanică şi problemele pe care aceasta a generat-o la contactul cu tsunamiul globalizator, se va ridica pe propriile ruine, pentru că oraşele state ACOLO „s-au inventat” prima dată! De ce să nu se re-inventeze, la nevoie, ATHENA, sau RODHOS-ul, cu ale lor minuni ale lumii? Nu este nici utopie şi nici o prostie jurnalistică. Este un proiect la care se lucrează şi care este testat prin aşa numitele „zone verzi”, de ani de zile! Dacă aplicăm teoria evoluţiei, trebuie să vedem că încremenirea într-un singur proiect statal timp de 133 de ani poate duce la dispariţia acestui stat şi nu la evoluţia lui.

Miliardarul iudeo-maghiar George Soros ar fi „regizorul” atacului asupra Greciei şi asupra altor economii cu probleme din zona euro, susţin unii analişti. Motivul acestei afirmaţii ar fi că Soros a declarat de mai multe ori că Grecia ar putea intra „într-o nouă spirală a morţii”, sau că zona euro ar putea avea parte de probleme mai mari decît cele ale Greciei. „Dacă nu reuşesc, atunci trebuie să strîngă şi mai mult cureaua, ceea ce înseamna că veniturile din taxe scad şi economia se duce şi mai rău la fund, şi atunci se intră într-o spirală a morţii. Acest pericol continuă să existe”, a arătat George Soros.

Vă rog să citiţi de două ori ultimul paragraf! Deci: dacă strîngi cureaua, veniturile scad, deci intri într-o spirală a morţii! Vă sună cunoscut? Este exact „soluţia miracol” propusă de Traian Băsescu şi lindicul Boc pentru România! Dar, nu aşa oricum, ci cu ameninţări, că dacă nu acceptăm sîntem duşmanii naţiunii, care vrem să amanetăm suveranitatea naţională! Voi pe cine credeţi? Pe Băse sau pe Soros? Care s-a dovedit mai competent pînă acum? Eu îl cred pe Soros, cu toate speculaţiile, miliardele, fundaţiile şi pippidele lui la un loc! Minte tandemul BB, sau e doar inconştient de incompetent, pe principiul clasic românesc, prostul dacă nu-i fudul parcă nu e prost destul?

Vorbea Traian Băsescu de cedarea de suveranitate? Păi, în această logică a discursului, am tot cedat la suveranitate cînd am privatizat tot ce era mai important pentru pîrgiile, proptelele şi motoarele unui stat: resursele şi băncile! Ca statul să aibă bani de „vitamine” trebuie să se roage frumos de „investitorii strategici”. Asta da suveranitate!

Şi povestea pentru România nu se încheie aici. Astăzi, tandemul BB aplică o doză de narcotic românilor care stau fleşcăiţi pe un sordid pat de spital în timp ce nişte băieţi deştepţie, cu coasele de la Răchiţele, prelevează ultimele organe sănătoase pentru traficul internaţional, pe bani buni. Potrivit NewsIn, Moscova îşi propune să contribuie la consolidarea investiţiilor ruse în sectoarele strategice ale economiei româneşti, în primul rînd în domeniul petrolier şi energetic, dar şi în cel metalurgic, inclusiv prin participarea la privatizarea întreprinderilor de stat care mai există în România. O altă prioritate este amplificarea cooperării în sectorul de gaze, inclusiv asigurarea tranzitului de gaze ruseşti pe teritoriul României, dar şi construirea şi exploatarea depozitelor subterane de gaze de pe teritoriul românesc.

Evident, asta în parteneriat cu mogulii moldoveni care nu prea au ce face în Moldova, lăsînd pradă ţărişoara asta mică, phiraniilor mici şi hămesiţi care colcăie în apele astea tulburi. În loc să se propună, la nivel naţional, o discuţie publică despre cum să scoatem Moldova la suprafaţă, împreună, actualii guvernanţi de la Chişinău, pregătesc privatizări masive din puţina bogăţie din această ţară. În acest timp, populaţia e narcotizată de băgarea pe gît a religiei în şcoli, un proiect 100% moscovit, implementat în republică de fostul ministru al apărării şi director SIS, Valeriu Păsat, împreună cu generalul Vladimir, ăăăăă, scuze, Mitropolitul Vladimir, al Mitropoliei Moldovei afiliată Patriarhiei Moscovei şi sub ochii blajini ai prermierului Filat care vrea cu tot dinadinsul în Zil-ul Kremlinului, dar pe care Putin încă nu-l lasă să urce din mers. Filat a cerut în Kommersant mai mult capital rusesc în Moldova, Moscova nu pare dispusă „la moment” să dea banii, aşa că le dă moldovenilor religie şi control total GRATIS! Asta, cel puţin, pînă cînd „oligarhii” vor reuşi să finalizeze tranzacţionarea României.
Ce înţelegem noi de aiceeeeaaaaa?, vorba lui Ilie! Păi, noi înţelegem că trebuie să ne hotărîm, în calitate de Păduchi naţionali ce sîntem, CE VREM! Sau vrem un stat, România, şi atunci va trebui să facem precum Kenan Evren în 1980 în Turcia: să chemăm armata să o punem să guverneze şi să desfiinţăm partidele politice (asta nu prea se poate că întreaga forţă militară a României este blocată – cu bună ştiinţă, oare? – în Afganistan!), să naţionalizăm totul şi să o luăm de la început! Sau, ne luăm gîndul, ne spălăm pe faţă şi dacă vrem să supravieţuim ne adaptăm vremurilor în care trăim, ne facem propriile oraşe-stat şi adoptăm neo-liberalismul ca mod de viaţă: primărie privată, taxe private, poliţie privată, armată privată, iniţiativă privată etc şi BIR-UL, ca impozit (în limba turcă, BIR înseamnă UNU!)

„Trebuie de gîndit”, dar repede, că timpul se scurge în defavoarea noastră!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu