NIKOLAEV SUPPORT

NIKOLAEV SUPPORT

marți, 11 mai 2010

JURNAL DE CHIŞINĂU. ZIUA 100(82)



Mai 2003. Baghdad. Paul Bremmer, primul guvernator civil al Iraqului post Saddam Hussein începe „reformarea” statului. Sute de mii de concedieri din zona bugetară, scăderea salariilor şi pensiilor, falimentarea a mii de firme. Este începutul mişcărilor fundamentaliste! La 7 ani distanţă, „clitorisul politicii româneşti”(Mădălin Voicu, direct la Realitatea TV, luni, 10 mai 2010) aplică aceleaşi măsuri. Diferenţa între el şi Bremmer este uriaşă. Diferenţa între poporul iraqian şi poporul român este uriaşă. Iraqienii luptă şi astăzi, după 7 ani de la ocuparea ţării. Românii nu au fost capabili să lupte nici măcar la revoluţia din 1989. Sîntem LAŞI! Şi LAŞII MERITĂ SĂ FIE SCLAVI! Doamne fereşte să ajungem acolo!

Nu acelaşi lucru se poate spune despre iraqienii care au un proverb, regăsit dealtfel, cam peste tot: „decît să trăiesc 100 de ani ca o oaie, mai bine o singură zi ca un leu”! Dovada: în cursul primei părţi a zilei de luni 10 mai, au fost executate mai multe atacuri teroriste pe întreg teritoriul iraqian. Potrivit forţelor de securitate irakiene cel puţin 100 de persoane au fost ucise şi peste 100 au fost rănite, luni. Statistic vorbind, atacurile au avut loc cam în această ordine:

1. Souwayra (60 de kilometri sud de Bagdad): 2 atacuri succesive cu bombă care au vizat forţele de securitate şi o moschee şiită. O bombă a explodat în apropierea unei moschei. Trecătorii au intervenit pentru a salva primele victime în momentul în care o maşină-capcană a explodat în zonă. 11 persoane au fost ucise şi 70 rănite în acest dublu atentat cu bombă.

2. Bagdad, şi alte localităţi la vest şi nord de capitala iraqiană: au fost executate circa 15 de atacuri cu armă automată şi cu bombă, care au vizat în principal puncte de control ale armatei şi poliţiei, au provocat moartea a nouă persoane şi rănirea altor 24, majoritatea membri ai forţelor de securitate. Atacurile au început la ora locală 06.30 (06.30, ora României) şi au durat pînă la ora 08.00. „Este vorba despre operaţiuni coordonate care fac parte din acţiunile teroriste pe care trebuie să le gestioneze zilnic forţele de securitate”, a explicat purtătorul de cuvînt al comandamentului militar din Bagdad, Qassem Atta.

3. Tarmiya (situat la 45 de kilometri nord de Bagdad): atac asupra colanei oficiale a primarului. Au fost ucişi un civil şi trei gărzi de corp ale primarului oraşului, Mohammed Jassem al Mashhadani. Primarul a fost rănit în atac alături de alte 15 persoane.

4. Fallujah (100 km vest de Bagdad): atacuri asupra locuinţelor care aparţin membrilor forţelor de securitate. 4 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise în atentate.

5. Iskandariya (50 de kilometri sud de Bagdad): două persoane au murit din cauza exploziei unei bombe într-un aprozar;

6. Mosul (350 de kilometri nord de Bagdad): doi membri ai miliţiei kurde peshmerga au fost ucişi într-un atentat cu maşină-capcană.

7. Balad (100 km nord de Bagdad): doi pelerini iranieni au fost răniţi din cauza exploziei unei bombe la trecerea autobuzului în care se aflau.

Acest val de atentate are loc la trei săptămîni de la moartea a doi principali lideri ai organizaţiei iraqiene a reţelei Al Qaeda, Abu Omar al-Bagdadi şi Abu Ayyoub al-Masri, ucişi în operaţiunile comune desfăşurate de forţele irakiene şi cele americane într-un fief sunnit de la nord de Bagdad. Peste 11.500 de poliţişti şi militari au fost ucişi de la ofensiva din 2003 împotriva Iraqului condusă de Statele Unite.

Pe de altă parte, acolo unde luptă peste 2000 de militari români, o brigadă, în Afganistan, lucrurile stau să degenereze, iar armata română este condusă, la vărful ei cel mai vîrf, de oameni de paie. Ce vor face militarii români, în condiţiile în care, într-un comunicat al autointitulatei grupări fundamentaliste „Emiratul Islamic al Afganistanului” se arată că luptătorii talibani lansează o largă operaţiune împotriva forţelor NATO şi americane dislocate în Afgansitan.

„Emiratul islamic al Afgansiatanului anunţă lansarea unei operaţiuni în primăvara acestui an, sub denumirea Alk-Faath (Victorie), împotriva americanilor, membrilor NATO şi a tuturor înlocuitorilor lor”, precizează comunicatul.
Operaţiunile îi vor viza, în principal, pe „invadatorii americani”, forţele NATO, „spionii care se prezintă drept diplomaţi străini”, „slugile administraţiei Karzai”, companiile de securitate private, firmele străine de construcţii şi „toţi susţinătorii invadatorilor străini”.
Talibanii au precizat că, începînd din 10 mai, vor bloca drumuri, vor ataca oraşe, vor amplasa bombe artizanale, vor asasina funcţionari şi vor răpi cetăţeni străini.
„Emiratul islamic al Afganistanului consideră jihadul armat drept singurul mod de a-şi atinge obiectivul” şi a determina retragerea trupelor străine, se arată într-un comunicat al insurgenţilor talibani.

Anunţul a fost făcut înaintea plecării la Washington a preşedintelui afgan, Hamid Karzai, pentru o vizită avînd ca scop consolidarea legăturilor cu administraţia americană. În paralel, forţele NATO au declanşat o ofensivă la Kandahar, unul dintre fiefurile talibanilor.
Statele Unite şi NATO au decis să trimită în Afganistan efective suplimentare, astfel încît numărul total al militarilor din forţele internaţionale să ajungă, pînă în vara acestui an, la 150.000.

Boc nu ştie pe ce lume trăieşte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu